Beste klant,

We willen graag een belangrijke kwestie met u bespreken die momenteel veel aandacht krijgt in de media: de impact van terugleveringskosten op uw rendement en de mogelijke stopzetting van de salderingsregeling. We begrijpen dat er veel verhalen circuleren die u wellicht verontrusten, maar we willen u verzekeren dat deze zorgen vaak overdreven zijn en niet altijd gebaseerd zijn op feitelijke informatie.

Het is waar dat sommige energieleveranciers terugleveringskosten in rekening brengen wanneer u overtollige energie terug levert aan het net. Dit kan inderdaad invloed hebben op uw rendement, vooral als u een groot aantal zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Echter, niet alle leveranciers hanteren deze kosten, en zelfs als ze dat doen, zijn de tarieven vaak redelijk en kunnen ze nog steeds opwegen tegen de besparingen die u realiseert door zelf energie op te wekken.

Wat betreft de salderingsregeling, het is waar dat er gesprekken zijn over het aanpassen of stopzetten ervan. Maar laten we niet vergeten dat de regering en de energiemarkt constant evolueren, en dergelijke veranderingen zijn niet onvermijdelijk. Bovendien zijn er alternatieven zoals dynamische contracten, die u in staat stellen om uw energieverbruik en productie beter te beheren, waardoor u mogelijk nog meer kunt besparen.

Het is begrijpelijk dat al deze informatie verwarrend kan zijn, maar we willen benadrukken dat het belangrijk is om niet in paniek te raken. We moeten ons blijven concentreren op het doel: het verduurzamen van onze woningen en het verminderen van onze ecologische voetafdruk. In plaats van te stoppen met onze inspanningen, moedigen we u aan om een stap verder te gaan en te overwegen om over te stappen naar dynamische contracten of andere innovatieve oplossingen die bij uw behoeften passen.

Samen kunnen we blijven bijdragen aan een duurzamere wereld, en we staan klaar om u te helpen bij elke stap van uw duurzaamheidsreis.

Past uw huidige energiecontract nog wel bij u nieuwe panelen?